l’associació

l’associació

REUNION

Dona i Drets és una associació feminista i sense ànim de lucre, formada per professionals que treballen a diverses branques del dret: família, penal, laboral i seguretat social, civil, mercantil, estrangeria i nacionalitat.

Està integrada a la Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones, una xarxa que treballa per la no-discriminació de les dones en tots els àmbits, i que juntament amb més de 4.000 associacions feministes d’arreu d’Europa constitueixen el Lobby Europeu de Dones, òrgan consultor del Consell d’Europa en els temes relacionats amb la igualtat i els drets de les dones. Per això a nivell de l’estat espanyol formem part de la Coordinadora Española del Lobby Europeo de Mujeres (CELEM).

Dona i Drets fou fundada l’any 1999, amb les següents finalitats:

– la defensa i l’assessorament de les dones en el àmbits jurídic, polític, social i sanitari.
– la promoció de la no- discriminació de les dones en tots els àmbits.
– l’actuació en l’ àmbit de l’ensenyament per assegurar la plena igualtat d’oportunitats, amb independència del sexe de l’individu.
– el desenvolupament d’accions en els àmbits jurídic, polític, cultural i social per al reconeixement dels drets de les dones.

Va iniciar les seves activitats assumint la tasca, pionera aleshores, d’assessoria per a dones, en virtut de conveni subscrit amb la Diputació de Barcelona, mitjançant el Servei de Promoció de Politiques per la Igualtat Dona- Home, en Ajuntaments de diversos municipis de la província de Barcelona.

Desprès de vuit anys ininterromputs de portar a terme aquesta tasca de prestació del servei jurídic per a dones mitjançant el P.A.D.I.,   l’any 2007 l’Associació va arribar a acords directament amb els Ajuntaments i en l’actualitat està prestant el servei d’assessoria jurídica per a dones a les següents poblacions:

– Cardedeu
– Caldes de Montbui.
– Castellar del Vallès
– Granollers
– Montornès del Vallès
– Palau Solità i Plegamans
– Premià de Mar
– Sant Cugat del Vallès

En tots aquest anys hem atès a més de 9.000 dones, en tots el àmbits del dret, donant llum a situacions on no veien sortida i al mateix temps suport personal a les seves angoixes.

L’Associació també participa en altres activitats, com conferències, taules rodones i jornades organitzades tant pels Ajuntaments on fa l’assessorament com per altres entitats amb les que col·labora, sempre com actuació per a la defensa i promoció dels drets de les dones. En aquest sentit volem destacar la tasca pedagògica feta als Instituts d’Ensenyament Secundari, on s’han fet xerrades per promoure la igualtat home-dona i prevenir la violència de gènere.

Tanmateix, promou i participa en la creació al Ajuntaments de Protocols d’actuació dels diferents organismes i autoritats que intervenen als casos de maltractament.

D’altra banda, fa estudis de les novetats legislatives, jurisprudència i de dret comparat en tots els àmbits del dret que afecten les dones.

jun 11, 2014 | Posted by | Desactiva els comentaris
Premium Wordpress Themes by UFO Themes